Tour Asia og Australia 2018

Tour Asia og Australia 2018

Foredragsholder sykkeltyr Knut WedulForedragsholder sykkeltyr Knut Wedul

Foredragsholder sykkeltyr Knut Wedul

Team NoWay på vei mot Asia og Australia – 2018

Vinteren og våren 2018 står en sykkeltur gjennom Asia og Australia på programmet. Startskuddet går i Yangon om en måned fra i dag, 6. januar 2018. Denne turen blir organisert på egen hånd, men nå slipper jeg å sykle alene! På turen vil jeg sykle med søstrene Vollan fra Norge, en mann fra Belgia, en mann fra Nederland og en mann fra Australia. Vi tre fra Norge har tatt initiativet til denne turen, og kaller oss ”Team NoWay”. Kjennskapet til de andre deltakerne på turen er høstet på tidligere sykkelturer fra ulike steder i verden.

Team NoWay ved start på The Andes Trail ved ekvator i Ecuador 1. august 2014

3. januar 2018 flyr jeg til byen Yangon, som fram til 2005 var hovedstaden i Myanmar, og som da ble omtalt som byen Rangoon. Landet Myanmar har også skiftet navn, da det fram til 1989 gikk under navnet Burma, eller mer korrekt; Union of Burma. Den nye hovedstaden i Myanmar heter nå Naypyidaw, som er lett å huske!

Ruta som er lagt vil gå gjennom Myanmar, Thailand, Malaysia, Singapore og til Bali i Indonesia. Denne strekningen vil være på ca. 4350 km. Derfra vil vi fly fra Bali til Melbourne i Australia, før vi legger kursen nordover. Fra Melbourne på vei mot Sydney skal vi sykle inn gjennom Alpine National Park i delstaten New South Wales, som tar oss opp til 1580 m.o.h., og hvor det blir mulig å bestige Australias høyeste fjell, Mount Kosciuszko på 2228 m.o.h. Fra Sydney vil vi stort sett holde oss langs østkysten nordover. Vi tar sikte på å ankomme kystbyen Cairns i slutten av mai 2018. Sykkelruta i Australia vil bli på drøye 4000 km., så til sammen vil turen i Asia og Australia bli på rundt 8500 km.

Mitt hovedmålet med denne sykkelturen er å sykle i Australia, som vil bli det femte kontinentet jeg besøker med sykkel. Men Australia er ikke så stort (!), da landet er en del av det minste av verdens syv kontinenter, Oceania. Derfor ble det tatt en beslutning om å starte denne sykkelturen litt nordafor, og noe tilfeldig falt valget for å starte denne turen fra Yangon i Myanmar.

Vil du følge med på min sykkeltur gjennom Asia og Australia, kan du gå inn på min webside www.sykkeleventyr.no og melde deg på mitt nyhetsbrev. På denne siden kan du også se hva jeg har å tilby av foredrag, se på bilder og eventuelt lese tidligere blogger fra mine turer gjennom Europa, Afrika, India og Sør-Amerika.

http://sykkeleventyr.no/alle-mine-blogg-innlegg/

Her er noen ord om mine tidligere sykkelturer gjennom fire verdensdeler fra 2008 til 2014.

Silkeveien – Istanbul – Beijing 2008

Tidligere har jeg syklet gjennom fire verdensdeler, og startet med å sykle i Asia fra Istanbul i Tyrkia, via Silkeveien, til Beijing i Kina i 2008. Land som ble passert på turen var Tyrkia, Aserbajdsjan, Turkmenistan, Usbekistan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Kina. P.g.a. en militær konflikt mellom Georgia og Russland i august 2008, måtte jeg dessverre fly over Georgia. Totalt ble det en distanse på 9440 km., som ble tilbakelagt på 110 dager.

Svært fornøyd ved ankomst Beijing etter 110 dager på sykkeltur i 2008!

Tour te Afrika – 2009

Turen til Kina ga mersmak, så 15. august 2009 stilte jeg opp på Nordkapp for å sykle til Kairo i Egypt. I motsetning til turen gjennom Asia året før, som var organisert av det kanadiske selskapet TDA Global Cycling (www.tdaglobalcycling.com), hadde jeg nå valgt å sykle alene til Egypt. For å si det på en annen måte, så var valget om å sykle alene enkelt, da det ikke var så lett å finne noen andre med interesse for en sykkeltur til Afrika, med start på Nordkapp! Men sykkelturen til Afrika gikk fint, og land som ble passert på ferden var: Norge, Danmark, Tyskland, Østerrike, Slovenia, Kroatia, Montenegro, Albania, Hellas, Syria, Jordan og Israel, før jeg i november ankom Kairo i Egypt etter 6700 km. på 100 dager.

Ved start på Nordkapp 15. august 2009. Det gjelder å ikke tenke på hvor man skal!

Tour de Afrique – 2010

Etter en 7 ukers ferie i Norge og Asia (denne gang uten sykkel!), vendte jeg tilbake til Kairo i januar 2010, for å sykle gjennom Afrika med det samme selskapet som i Asia, TDA Global Cycling. Her møtte jeg nærmere 60 likesinnede syklister fra 15 land, som var klare for den store utfordringen med å krysse Afrika på sykkel gjennom 10 land, på 4 måneder. Land som ble passert på ferden var Egypt, Sudan, Etiopia, Kenya, Tanzania, Malawi, Zambia, Botswana, Namibia og Sør-Afrika. Turen var delt opp i 95 sykkeldager og 25 hviledager. P.g.a. av sykdom syklet jeg 91 sykkeldager og tilbakela 11 380 km. på sykkelsetet gjennom Afrika.

Klar ved starten i Egypt – Afrika skal krysset i 2010!

Rask sprint i Baltikum – 2012

I sommerferien 2012 syklet jeg med en kompis gjennom Baltikum fra Tallin i Estland til Gdansk i Polen, en reise gjennom landene Estland, Latvia, Litauen, Russland og Polen, som ble en distanse på 1000 km. på 10 dager. Det noe spesielle på denne turen var besøket i den russiske enklaven Kaliningrad ved Østersjøen.

India på tvers og langs – 2014

I 2014 la jeg planer om å sykle gjennom mitt fjerde kontinent, Sør-Amerika. Men første ville jeg sykle meg i form og oppleve Nepal og India, og startet i januar 2014 med en kompis i Katmandu i Nepal. Etter få dager i Nepal krysset jeg grensen ved delstaten Bihar nord-øst i India. Ruten gikk deretter mot vest, med storbyen Mumbai som mål. Min kompis ga seg etter 3 ukers sykling, men jeg fullførte “India på tvers og langs”, og ankom den sydligste byen i India, Kanyakumari, etter 99 dager og 4705 km. på sykkelsetet.

Besøkte mausoleet Taj Mahal på min ferd gjennom India i 2014!

The Andes Trail – 2014

Etter en måneds arbeid og litt ferie i Norge, fløy jeg til Brasil for å se noen kamper i fotball VM 2014. Etter VM gikk ferden til Ecuador, hvor akklimatisering til store høyder kunne starte, da sykkelturen ville følge Andesfjellene sydover. 1. august 2014 startet sykkelturen The Andes Trail, et sykkelritt som annethvert år blir arrangert av det nederlandske selskapet Bike-Dreams. Turen gikk fra hovedstaden Quito i Ecuador til verdens sydligste by Ushaia, på sydspissen av Ildlandet i Argentina. På turen var det med ca. 35 syklister, fra Nord-Amerika, Europa og Australia. Landene som ble passert på turen var Ecuador, Peru, Bolivia, Chile og Argentina. Det spesielle med denne turen var at vi oppholdt oss svært mye i høyden i Andesfjellene. Fra Quito i Ecuador, som ligger 2850 m.o.h., til vi ankom lavlandet i Argentina, 5000 km. senere, hadde jeg oppholdt meg 2 måneder over 3000 meter. Da snakker vi om høydetrening! Det høyeste punktet jeg passert på turen var 4883 m.o.h. i Peru. (www.bike-dreams.com/AN/EN/01_Intro.php)

Team NoWay og Diederik fra Nederland i Patagonia. Han blir også med i Tour Asia og Australia i 2018!

 

1 Comment

  1. Terje karoliussen sier:

    Fantastisk,jeg har en drøm;sykle fra Istanbul til Beijing.Silkeveien gjennom Georgia, Armenia, Iran++. hvordan legger jeg opp en slik tur?er det andre som går med liknende planer?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.