Ekspert i tysk landbruk!

Kronisk håpløs!
29. september 2009
Hitlers Nürnberg!
1. oktober 2009

Ekspert i tysk landbruk!

Joda, jeg kom meg tidlig opp, faktisk kl. 07! Men hva hjelper det når man suser rundt og gjør alt annet enn å spise frokost, pakke sakene og komme seg av gårde? Med tunge bein etter gårsdagens strabaser, forsto jeg tidlig at dette ville bli en lang dag. Hadde bestemt meg for å holde hjula i gang, i et rolig jevnt tempo, for før eller siden kommer man frem!

Godt å være på landsbygda!

Godt å være på landsbygda!

Nå har jeg syklet 120 mil fra Hirtshals, stort sett gjennom jordbrukslandskap, med noen visitter innom tettsteder og noen større byer. Virker ikke som om det er så stor forskjell på å være bonde i Norge, Danmark eller Tyskland. Det er kuer, okser, sauer, griser, fjøs, traktorer, åkre og vond lukt alle steder! Lurer selv på om jeg begynner å bli lei av landsbygda? Men når jeg tenker på alternativet, er jeg ikke det! Å ta seg inn og ut av de større byer på sykkel er slitsomt og tar svært lang tid. Og så er det så fryktelig mange biler der! Derfor er nok landsbygda et godt og trygt sted å være for en syklist!

Kirker over at i Tyskland!

Kirker over at i Tyskland!

Jeg har lagt merke til at når man sykler gjennom et sted, eller en husklynge, med endelsen -dorf, -ort, -heim eller -stadt og stedet har mer enn 100 innbyggere, så har de en kirke! Som den gode ateisten jeg er, tenker jeg alltid på hva det koster å holde disse ved like og drifta i gang! Men vakre er de!

Stilig!

Stilig!

Flott!

Flott!

Det er gøy å se på ulike byggeskikker når man sitter og tråkker mil etter mil. Den tyske skikken, med synlige tømmerstokker og mur i mellom synes jeg er fin. Jeg har også lagt merke til at klimaet må ha blitt varmere, da det fremdeles er liv i blomstene her syd i Tyskland, som det ikke var  lengre nord i landet.  

Noe bedre klima enn i Norge!

Noe bedre klima enn i Norge!

De som liker hagestell og blomster bør flytte lengre syd!

De som liker hagestell og blomster bør flytte lengre syd!

Kom frem til Erlangen etter 116 km. og 10 timer langs landeveien. Erlangen er et forsted til Nürnberg, som er den nest største byen i Bayern etter München.  Men jeg måtte bare erkjenne et jeg hadde startet for sent, da mørket hadde seget på og jeg måtte finne frem min hodelykt for å lese kart og for å bli sett! Lover meg selv at på fredag skal jeg starte syklinga klokka 9!

For i morra skal jeg være turist i Nürnberg og få med meg historien om Nürnberg-prosessen på nært hold!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.