Hellas er et fint land!

Albania = Norge anno 1950?
28. oktober 2009
Nordkapp – Aten på 80 dager!
3. november 2009

Hellas er et fint land!

Gresk salat hører med til et hvert måltid!

Gresk salat hører med til et hvert måltid!

Av flere grunner har jeg alltid likt meg i Hellas og ikke kun for at aggressive hunder har sluttet å angripe meg!  Ikke det at jeg har vært her så mange ganger, men jeg møter hyggelige folk, det er en fin stemning i gågatene på kveldene, landet har en ganske flott natur, klimaet er brukbart selv i oktober og man kan få tak i god mat og drikke over alt!

Hyggelig besøk av disse ved lunsjbordet!

Hyggelig besøk av disse ved lunsjbordet!

På de siste dagene har jeg syklet jevnt mot Aten. Det går ikke så fort lenger, og jeg merker på låra og kroppen at det begynner å ta på! Jeg har nå passert 6000 km. og har 20 mil igjen til Aten, som jeg vil nå på mandag. Jeg har lagt merke til at grekerne liker å kalle tettsteder med navn som begynner på A! Jeg har passert eller overnattet på disse stedene; Arta, Amfilochia, Agrinio, Antirrio og vil i morra passere Aigio, Akratas, Aigeira på vei mot Aten!

Fin natur i Hellas!

Fin natur i Hellas!

Veien går ofte gjennom trange kløfter!

Veien går ofte gjennom trange kløfter!

Enkelte ganger kan topografien i horisonten se noe dyster ut for en syklist, med høye fjell. Men grekerne har klart å legge veiene i dype daler eller kløfter, slik at det ikke blir så mange høydemeter å forsere. Og er det noen stigninger, så går de jevnt oppover og stiger sjeldent med mer enn 5 – 6 %.

Byen Patras i det fjerne!

Byen Patras i det fjerne!

I dag, lørdag, ble det en litt kjøligere værtype, med en kald motvind, som jeg forbannet flere ganger, uten at det hjalp! Jeg følger daglig med på værutsiktene på yr.no og ser at dette er forbigående, og det vil bli noe varmere igjen utover i uka. Men jeg bør komme meg til Aten innen mandag, da det er spådd noe regn på tirsdag og onsdag.

Brua over til Peloponnes til venstre i bildet!

Brua over til Peloponnes til venstre i bildet!

Tromsøbrua er nok litt kortere!

Tromsøbrua er nok litt kortere!

Jeg har nå kommet meg over til halvøya Peloponnes, som er bundet sammen med fastlandet i nord med en meget stor og flott bru. Vinden var ganske sterk på brua, så jeg fant ut at det var mulig å ta en ferje over sundet.

På ferje til Peloponnes!

På ferje til Peloponnes!

Mørket hadde kommet frem og jeg fant meg fort et hotell på den andre siden av sundet. Der møtte jeg en hotellvert som snakket svensk, etter han hadde bodd i Sverige i over 20 år! Etter det hadde han reist tilbake til Hellas og bygd seg et hotell, og han fortalte at han trivdes aller best i Hellas!

Vakker solnedgang! Kanskje prøve å komme frem noe tidligere i morra!

Vakker solnedgang! Kanskje prøve å komme frem noe tidligere i morra!

Ruta videre de to neste dagen ser fin ut, langs kysten nord på Peloponnes til Korintos og så videre til Aten. Parallelt med hovedveien går en kystvei, som sikkert ikke er så trafikkert, og som svinger innom alle fine steder langs kysten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.