Hviledag i Narvik!

Sykkelrittet Finnsnes – Tromsø!
23. august 2009
Narvik – Mo i Rana, 420 km.
28. august 2009

Hviledag i Narvik!

IMG_0153

Kun 1407 km. igjen til Oslo!

Det har vært en flott hviledag i Narvik, en fin by med bratte bakker opp mot Narvikfjellet.  Jeg har opplevd at det er hektisk og et hardt arbeid å være turist på heltid! Det er mye å se på og alt man ikke har tid til når man sykler som en tulling må gjøres! Jeg har fått tatt skjegget og klipt håret, og regner med at min vekt gikk ned over 100 gram! Innkjøp av nødvendige utstyr er viktig. Jeg har syklet utfor kanten av Cappelens kart for Nord-Troms og Finnmark (del 5), så nå måtte kart over Nordland og Sør-Troms kjøpes (del 4).

Jeg har vært innom sykkelbutikk, og kjøpt en kjedelås. Enhver syklist kan bare ane konturene av en krise, når du står på Saltfjellet med et røket kjede og uten kjedelås! Fikk også gode råd i sykkelbutikken, om min nye rådyre sykkelcomputer (Polar CS400), som ikke fungerer helt som den skal.  Det er så mange funksjoner på computeren, at man trenger noen uker for å sette seg inn i alle detaljene, og det eneste den ikke forteller deg er kroppstemperaturen din til enhver tid! Skal ringe til Polar i morra og kjefte på dem!
P8240395

Narvikfjellet

Enhver turist med respekt for seg selv MÅ besøke Narvikfjellet, hvor det er en flott utsikt over byen. Man kan gå opp dit eller kjøre taubane, eller for tullinger er det mulig å sykle opp dit på en stupbratt grusvei! Ettersom dette var min hviledag valgte jeg taubanen, som ikke er skapt for folk med høydeskrekk! Jeg antar at man henger og dingler i vogna 30-40 meter over bakken, men for en utsikt! På toppen ligger en restaurant og bare et steinkast unna er startområdet til Narviks alpinbakke. Her må du beherske disiplinen utfor, da det er en styggbratt løype!

P8240400

Tøffe gutter!

Er du smart velger du bare å sykle nedover! Downhill kalles det, og er for de med interesse for fart og spenning! Jeg traff fire tøffe gutter ved heishuset , som tok med seg syklene sine opp til Narvikfjellet med taubanen, for så å kaste seg utfor løypa med iver og lyst. Man har selvfølgelig spesialsykkel med demper både foran og bak, og vil man bevare vettet bruker man helhjelm! Det ser gøy ut!

Planen i morra er å legge av gårde tidlig (gjesp), og tråkke 100-120 km på E6 mot Fauske.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.