Kairo – Cape Town 2010

Norge – Egypt, 6700 km!
24. november 2009
Og der gikk starten i Kairo!
19. januar 2010

Kairo – Cape Town 2010

Slutt på snø og kulde! Nå er det sand og varme!

Slutt på snø og kulde! Nå er det sand og varme!

I morgen, 16. januar, legger jeg ut på min lengste sykkeltur noensinne, fra Kairo til Cape Town. Turen vil vare i 120 dager, hvorav 96 dager er på sykkelsetet og hvor de resterende 24 dagene er satt av til hvile og sightseeing. Distansen er ca. 11 800 km.

Dagen før dagen! Litt varmere enn i Norge!

Dagen før dagen! Litt varmere enn i Norge!

Jeg må innrømme at jeg har en noe ambivalent følelse før starten på denne turen. Lengden på turen kan virke noe skremmende, og kontinentet Afrika er også en utfordring å krysse på sykkel. Mye kan skje, men det gjelder å ikke tenke så mye på det! Slik jeg ser det er det viktigste å ikke falle av sykkelen, bli påkjørt og ellers prøve å holde seg frisk. Klarer man det er mye gjort!

Lange møter med informasjon og mange spørsmål må besvares!

Lange møter med informasjon og mange spørsmål må besvares!

Det stiller 57 personer fra 14 nasjoner til start for hele Tour d’Afrique 2010, og det vil komme på 41 personer til, som skal sykle en eller flere etapper av denne turen. Riktig internasjonal atmosfære! De siste to dagene har gått med til møter, hvor mye informasjons har blitt gitt. Jeg har den fordelen at jeg har syklet med det samme selskapet fra Istanbul til Beijing i 2008, og vet en del om hvordan ulike ting blir organisert.

Her en orientering om morgendagens etappe på 132 km.

Her en orientering om morgendagens etappe på 132 km.

Før hver sykkeldag får vi en orientering om neste dagsetappe. I morgen skal vi sykle i konvoi bort til pyramidene, som kun ligger 7 km. unna vårt hotell. Etter fotografering av pyramidene og av hverandre blir det sykling i konvoi ut av Kairo, før vi blir sluppet fri! Morgendagens etappe er på 132 km. og går østover mot Rødehavet. Videre skal vi sykle sydover langs Rødehavet før vi tar inn til Luxor. Der får vi en hviledag etter 6 dager på sykkelsetet og vi har kommet 767 km. nærmere vårt mål, Cape Town!

I morra er det opp kl. 04.30 og frokost kl. 05.00. Helt galskap for et B-menneske, spør du meg!

Tilgangen til internett kan være noe begrenset i Afrika, så det er ikke godt å si hvor ofte jeg får anledning til å oppdatere denne bloggen. Men jeg skal gjøre så godt jeg kan!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.