Lange dager i Zambia!

Hva vet du om Malawi?
6. april 2010
8000 km. til Victoria Falls!
17. april 2010

Lange dager i Zambia!

Team Norway har i dag, mandag 12. april, tatt en hviledag i Zambias hovedstad, Lusaka, på seksjon 6 fra Lilongwe i Malawi til Victoria Falls i Zambia. Vi har nå gjort unna 73 mil på de første 5 dagene av 8 på denne delen av turen, som totalt er på 1246 km. Det blir 155 km. i gjennomsnitt hver dag, så det har blitt noen lange dager. Men Team Norge hadde forutsett lange etapper på denne seksjonen, så det kom ikke som noe sjokk! Men Team Norge er samstemte om at over 6 timer på sykkelsetet om dagen er for mye, og ikke så veldig gøy! Vondt i baken får man også!

Første dag ut fra Lilongwe var på 152 km. og vi rullet inn i land nr. 7 på denne turen, Zambia, etter 120 km. Grensepasseringen gikk greit, og det var fint med nedoverbakker til campen, som for øvrig ble min natt nr. 50 i telt i Afrika!

Team Norway noe betenkt før etappen på 197 km?

Team Norway noe betenkt før etappen på 197 km?

Og så kom den festlige dagen på 197 km., med 1000 høydemeter og jeg målte 52 C° i sola den dagen! En liten ulempe med sykkeltur i denne formen med Tour d’Afrique er at man ikke får bestemme dagsetappenes lengde og når man skal ta en hviledag. Er man syk må man karre seg på sykkelen eller velge trucken! Men – men, sånn må det vel være med så mange deltakere. Og det er viktig ikke å glemme to meget store fordeler med å reise med TdA, at de tar med seg all vår bagasje og gir oss 4 måltider om dagen! Uten den hjelpen hadde vel ingen av oss sykla gjennom Afrika!

En kald øl i skyggen er alltid godt etter lange og varme dager på sykkelen!

En kald øl i skyggen er alltid godt etter lange og varme dager på sykkelen!

Den tredje dagen syklet vi en del nedover og havna på rundt 400 m.o.h., hvor det fremdeles er svært varmt med en høy luftfuktighet. Den eneste fordelen med denne bushcampen var at det var en vannpumpe der, som ble flittig benyttet, eller så ville vi alle ha krepert! Når de alle fleste nordmenn synes det er fint at vinteren er over, ser Team Norway i Afrika frem mot vinteren med glede!

Her kan man visst flette alt mulig med strå!

Her kan man visst flette alt mulig med strå!

Og så kom goddagen over 150 km., med 2000 klatremeter i over 50 C° graders varme i sola! Om man svetter? Man er gjennomvåt av svette, og det renner av oss alle! For oss som bruker kontaktlinser, kan det være noe ubehagelig med svette inn i øynene! Man ser faktisk litt dårlig da, og det er dumt i over 60 km/t! Hilde sa hun følte seg litt dårlig om morran, og la i vei litt før meg. Hun så jeg ikke igjen før i campen 7 timer senere! Dagen var knalltøff, og mange brøyt, men jeg hadde en av de dagene man føler seg sterk, og tråkka bra i alle motbakkene. Om kvelden følte jeg meg skral med løs mage!

Se salat! Beviset på at jeg ikke lever kun av cola, øl og snus!

Se salat! Beviset på at jeg ikke lever kun av cola, øl og snus!

Jeg lurer noen ganger på om det er maten, varmen eller den noe ekstreme fysiske aktiviteten, som forårsaker mageproblemene? Det er kanskje ikke så rart at kroppen sier i fra, når man sitter der i sterk varme og tråkker i over 6 timer om dagen? Nå har jeg vært plaget minimalt med helseproblemer på denne turen og er svært glad for det! Håper det varer til Cape Town!

Hilde har tatt seg lunsj og en hvilepause i heten!

Hilde har tatt seg lunsj og en hvilepause i heten!

Derfor var jeg glad for å ankomme Lusaka etter kun 105 km., og ta inn på et godt hotell, Protea, som er en sørafrikansk hotellkjede. Her er det store rom med gode senger og Internett på rommet. Og det har vært fint for meg, som stort sett har ligget i senga, surfa på nettet, sett på TV og gått på do, mange ganger! Faktisk har jeg ikke vært utenfor hotelldøra, da alt kan kjøpes på hotellet! Føler meg ikke dårlig, men er ikke god i magen. Håper det ordner seg i morra, da 500 km. på 3 dager ligger foran oss, før vi ankommer Victoria Falls på torsdag. Der skal vi ha hele 2 hviledager før ferden går videre mot Botswana, og kanskje jeg endelig får se noen store ville dyr!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.