Trygves Residens – høy standard!

Godværet kom til slutt!
3. september 2009
Hos slekt og venner i Trøndelag!
7. september 2009

Trygves Residens – høy standard!

P9030476

Det var trygt og godt å komme frem til Trygves Residens på Levanger, som holdt en 5 stjernes klasse! Etter en god og varm dusj ventet et deilig måltid og øl, whisky og kaffe! Det var utmerkede tørkeforhold til mine meget våte klær. Vi hadde mye å snakke om, men etter samtaler om mye og mangt, blant annet sykling og tidligere og fremtidige sykkelturer, ventet en deilig seng. Det spørs om ikke et den første spiren til et fremtidig sykkelselskap, som skal bedrive sykkelturisme i Norge ble sådd her? Noen som har lyst til å bli med på en organisert tur fra Lindesnes til Nordkapp? Ikke det?

Det var vanskelig å komme i gang med dagens etappe til Trondheim, etter at en lang og god frokost var fortært. Trygve tro til med et lynkurs i videoredigering og fotobehandling!  Jeg vil takke Trygve for et flott opphold på Levanger.

Været var upåklagelig, godt over 20 grader og med en strålende sol. Dette var desidert det beste været på turen til nå. Men etter en orientering fra Trygve om den beste kursen mot Trondheim måtte jeg legge i vei. Turen gikk gjennom et flott jordbrukslandskap mot Skogn og Åsen.

P9040485

Knut Erling – nå med refleksvest!

Distansen Åsen – Stjørdal er i følge Trygve noe av det verste å sykle på i Norge, og jeg er enig! E6 er ganske smal flere steder og med ingen veiskulder, og det er en del bakker. Trailerne stryker centimetere fra din skulder og man prøver å ikke vingle for mye i kjørebanen, men holde seg på den hvite stripa.  Kun etter noen km. hadde en bil stoppet, og en kar sto utenfor. Jeg stoppet og fikk overrakt en refleksvest! Karen solgte slike, og han mente jeg burde bruke en slik en for å bli bedre sett i trafikken. Jeg takket for omtanken og tredde vesten over hodet, og følte meg der og da mye tryggere!

Fra Stjørdal til Trondheim benyttet jeg meg stort sett av sykkelstier inn mot byen. Veien går opp og ned i ganske lange bakker forbi Hommelvik, Malvik og til Ranheim, før man kommer inn i byen. Sykkelstier er noe tull for langdistanse syklister, og de senker farta betraktelig. De er ofte hullete med mye grus, stein og noen ganger med knust glass! Man må passe opp for barnevogner, hunder, joggere og biler som kommer brått ut fra små sideveier eller fra boliger. I mange veikryss er det fortauskanter man må over. Nei, jeg takker meg til å ligge på E6, og det føles mye tryggere!  

Med sola smilende hele dagen ankom jeg Trondheim på kvelden etter en flott dag.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.