200 mil passert!

Evig støl til Dovre faller!
7. september 2009
Nordkapp – Oslo 2220 km
10. september 2009

200 mil passert!

Nå har jeg sykla over 200 mil og det er meg en stor glede og registrerer at 10 % av turens lengde er tilbakelagt! Gårsdagen starta med levering av sykkel til et sykkelverksted på Dombås, for å fikse eika som hadde røket på bakhjulet. Det gikk fint, og jeg gledet meg til utforbakkene fra Dombås!

Kom av gårde noe sent, og gleden avtok ettersom vinden, selvfølgelig i mot, økte. Det var en stor skuffelse å oppleve at man måtte jobbe hardt i nedoverbakker for i det hele tatt å komme ned! Etter et par mil i stiv kuling, slo jeg meg ned på Coop Marked på Dovreskogen, for å se an situasjonen.

Stiv kuling på Dovreskogen!

Stiv kuling på Dovreskogen!

En god prat på butikken, to kopper kaffe og litt mat kan gjøre humøret bedre! Målet for dagens etappe var Ringebu, så det var bare å legge i vei i vinden! Etter å ha slitt i motvind ned til Otta, avtok vinden, så det var bare å tråkke i vei, Otta, Sjoa, Vinstra. Det gikk mot kveld og mørket kom, da jeg ankom Ringebu ganske sliten og våt. Der var det ingen seng å oppdrive, alt opptatt! Hva pokker gjør folk på Ringebu på en mandag? Etter tips måtte jeg tråkke 3 km. videre til Elstad camping, og er glad jeg har lys bak og store reflekser på sykkelveskene mine, da det var bekk mørkt! Fikk leid meg ei hytte og fikk tatt en varm dusj. Kjempedeilig!

Dagen i dag startet med brukbart vær! Så lenge man ikke er deltaker i Trondheim – Oslo er det forbudt å sykle på E6. Det kan være like greit, for det ikke så gøy å ligge på hvitstripa, og trailere dundrer forbi i stor fart.

Vakkert i Gudbrandsdalen!

Vakkert i Gudbrandsdalen!

Derfor tok jeg av ved Fåvang og sykla på vestsiden videre. Slike alternative ruter kan se helt greit ut på kartet, men som oftest er det opp, ned, opp og ned igjen, med ganske bratte bakker. Det er flotte omgivelser mellom bondegårder, og kun Tine kjølebil, postbilen og et par traktorer passere på mange mil! Man fy så sakte det går! Ankom Lillehammer sliten og fikk kasta innpå 3 burgere! Krefter måtte skaffes, da jeg hadde enda 5 mil igjen til Gjøvik.

Brua over Mjøsa!

Brua over Mjøsa!

Fra Lillehammer går den alternative veien parallelt med E6, og er ganske flat. Det gleder å se Mjøsbrua, for da er det ikke langt til Gjøvik! Det startet å regne, og jeg hadde fått ”Je skal laga surfbrett på sløyen”, på hjernen og nynner med! Ok det, da det går smått mot Gjøvik. Endelig fremme, så er det noen bratte bakker opp til Gjøvik vandrehjem, som sponser min overnatting! Flott!

Nå er det kun en etappe igjen til Oslo, og gjensyn med min kjæreste! Og endelig noen hviledager! Den siste hadde jeg i Mo i Rana!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.