300 mil passert – hva med litt medvind?

Uten øl slutter jeg å sykle!
21. september 2009
Fra dorf til dorf!
24. september 2009

300 mil passert – hva med litt medvind?

Tyskland har ikke like god dekning for internett som Norge, derfor ligger jeg noen dager etter. Man kan få internett tilgang på den minste campingplass i Norge, men ikke på hotell i Tyskland!

For 2 dager siden foretok jeg den første grensepassering på land! Det var ingen stor dramatikk og man merker det knapt, da det er ingen kontrollpost eller tollstasjon. Det var noe annerledes i Turkmenistan i fjor, da det tok 6 timer å komme inn i landet! Ikke rart de har ca. 200 turister i året!

Forlater Norden for denne gang!

Forlater Norden for denne gang!

Det har til nå vært enkelt å sykle i Norge og Danmark. Jeg tenker da på at man er ganske kjent i strøket, veiene og retningene er godt merket, man kan snakke norsk og det er ikke så mange veier å velge mellom. Nå har det blitt annerledes. I Tyskland kryr det av veier, og det tar noe tid å orientere seg ut av en by. På tirsdag var jeg innom Schleswig og brukte minst en time på å finne riktig vei ut av byen!

Men har man først funnet riktig vei, er de godt merket og det går fine sykkelstier parallelt med dem. Skal jeg sykle 10 – 12 mil om dagen må jeg følge riksveier, eller Hauptverkehrsstrasse oder Überregionale Verbindungsstrasse, som de heter her! De er ganske like riksveiene i Danmark, og går utenom alle tettsteder. Man møter derfor lite folk, og det kan friste og kjøre gjennom byene. Men det spørs om det er best å sykle rundt Hamburg, eller så bruker jeg vel en dag på å komme riktig ut av byen!

Jeg hadde klokketro på at jeg ville få medvind på østkysten av Jylland, men der tok jeg feil igjen. De fire siste dagene har jeg hatt sidevind fra øst eller vest eller vind midt i tryne! Jeg har et vagt minne om at jeg hadde medvind i 2 timer fra Harestua til Gjelleråsen! Etter 32 dager og 300 mil på sykkelsetet synes jeg det er litt lite! I starten er feil vindretning sjenerende, så irriterende og til slutt frustrerende! Men jeg lar tankene til Norges største nålevende filosof, Drillo, bli mine egne. Ting man ikke kan gjøre noe med, bør man ikke bruke mye krefter på!

Hvordan få inn mange kalorier på et måltid?

Hvordan få inn mange kalorier på et måltid?

Med fare for å utvikle anoreksi, kan man prøve å hive innpå minst 1000 kalorier i et måltid! Da er Burger King stedet. Bestille en dobbel burger i størrelsen XXL med ost og bacon, og selvfølgelig den største størrelsen på colaen! Nytt for meg var pommes frites med remulade, men også der fikk jeg lurt innpå noen ekstra kalorier! Til dessert varm kake med is og kaffe! Med dette fortært kan man sykle minst 5 mil til! PS. Dette var min første burger siden Lillehammer!

Med dagens erfaring har jeg forstått at jeg må studere kartet svært nøye kvelden i forveien, og ha en formening om hvor jeg skal overnatte! I kveld fant jeg til slutt et billig hotell i byen Rendsburg, med hjelp fra lokalbefolkningen! Da var det blitt mørkt!

Det vil komme mer fra de to siste dagene, da jeg nå har funnet en restaurant med tilgang på nettet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.