Fra dorf til dorf!

300 mil passert – hva med litt medvind?
24. september 2009
Neuengamme og Bergen-Belsen
26. september 2009

Fra dorf til dorf!

I går prøvde jeg å ringe to vandrehjem langs ruta, men begge var fulle! Etter 12 mil kom jeg til en by i utkanten av Hamburg med tre hoteller, og alle var fulle! Hva skjer! Vel og merke er Tyskland et mindre land enn Norge, hvis vi tar med Svalbard, men det har jo 82 millioner innbyggere! Kanskje derfor?

Storbond - for økologisk drift og mot genteknologi!

Storbond - for økologisk drift og mot genteknologi!

Gode råd var ikke til stede, så jeg svingte av mot et gårdsbruk og spurte om jeg fikk slå opp teltet mitt i hagen! Jada, det var ingen problemer. Gården var en økologisk storgård med 40 ansatte, og på kvelden var det bålbrenning og øl! Sjefen på gården var svært interessert i økologisk drift, og en sterk motstander av ny genteknologi i landbruket! For noen år siden hadde han i en protestaksjon mot genteknologi gått fra Danmark til Sveits, ca. 130 mil på 5 uker, og han overnattet på gårder gjennom Tyskland. Han fikk mye medieoppmerksomhet. I dag tidlig ble jeg invitert til en tysk frokost, som jeg må si er vesentlig bedre enn english breakfast!

Ferge hengende under en bru!

Ferge hengende under en bru!

Krysset i dag en elv hvor ”ferga” henger under en meget stor jernbanebru! Plass til 4 biler! Det var stilig!

Fra dorf til dorf på den tyske landsbygda!

Fra dorf til dorf på den tyske landsbygda!

Ellers har jeg forstått at jeg må veksle mellom røde, gule og hvite veier på kartet!  Å kun ligge langs hovedveier uten å se folk er svært kjedelig og lite spennende. Så får turen ta den tid den tar! I dag har jeg krysset landsbyga syd for Hamburg fra dorf til dorf! Jeg måtte i dag kjøpe nye kart da jeg har trodd at målestokk 300 000 var ok, hvor altså 1 cm. er 3 km. Så feil kan man ta! Det var mye enklere å følge med på kartet når jeg fikk tak i et kart med målestokk 100 000, hvor 1 cm. er 1 km.

Besøk i den tyske konsentrasjonsleieren Nauengamme.

Besøk i den tyske konsentrasjonsleieren Nauengamme.

Helt tilferdig passerte jeg den tyske konsentrasjonsleieren Neuengamme, syd for Hamburg. Jeg hadde ikke anelse om at den lå der. Så da jeg sykler forbi den, måtte jeg legge inn et besøk. Dette er et tema i historien jeg kan ganske mye om, da jeg har vært i Auschwitz 6 ganger med skoleelever.  I Neuengamme møtte jeg skoleelever fra Vestfossen, Nedre Eiker, med lærere og foreldre. Historien og bildene fra mitt besøk i Neuengamme vil jeg komme tilbake til.

Kroppen fungerer bra, men det er vel på tide å legge inn en hviledag snart. Har nå syklet over 60 mil på 6 dager og tar vel en dag til, før jeg hviler ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.