Dag 50 – 4000 km!

Hitlers Nürnberg!
1. oktober 2009
Østerrike nådd!
4. oktober 2009

Dag 50 – 4000 km!

Mitt hotel til høyre. Velger du å bo her trenger du ørepropper!

Mitt hotel til høyre. Velger du å bo her trenger du ørepropper!

Dagen i dag var nummer 50 siden starten på denne sykkelturen fra Nordkapp lørdag 15. august. Av disse 50 dagene har 9 av dem vært hviledager, 4 i Oslo. Min plan har hele tiden vært å sykle til Kairo på 100 dager, og det gjenstår å se hvilken rute jeg må ta gjennom gamle Jugoslavia og øst i Middelhavet for å rekke frem i tide!  Jeg passerte 4000 km. i dag og vil forlate Tyskland i morra, og ta meg inn i det fjerde landet på denne turen, Østerrike.  Målet er å nå Middelhavet lørdag 10. oktober ved Rijeka.

Fotballen og flaggene er på plass! Vekker oppsikt!

Fotballen og flaggene er på plass! Vekker oppsikt!

På de siste dagene har også høsten kommet til Tyskland. Det har vært et ganske overskyet vær og ikke fullt så varmt lenger, og temperaturen har ligget rundt 15 grader. På de siste dagene har også terrenget forandret seg noe, da jeg har kommet inn i Bayern. Fra å være forholdsvis flatt, så har terrenget blitt noe mer kupert. Det er ikke så ille, men det er bakker på 100 høydemeter inne i mellom.  I Østerrike er jeg noe spent på hvor mange bakker jeg vil møte! Har sett på kartet og Internett for å sjekke ut hvor høyt de stedene jeg skal til ligger. Og det ser ikke så ille ut, da jeg neppe kommer 1000 m.o.h.

Flott sykkelvei langs Donau!

Flott sykkelvei langs Donau!

I dag passerte jeg byen Regensburg og kom til elven Donau. Jeg fikk tak i et kart i målestokk 1 cm = 1 km, som viste en flott sykkelvei fra Regensburg til Passau langs Donau, en distanse på over 100 km. Jeg har syklet på denne i hele dag, og sola var fremme hele tiden.

En flott dag langs Donau!

En flott dag langs Donau!

Mange tyskere var ute og syklet i helga, og svært mange er høflige og hilser når de passerer. Noen som ser mitt Sør-Afrika flagg, lurer på hvor jeg skal, og sier ”Wahnsinn” når de hører at jeg har tenkt meg dit på sykkel!

Slapper av i sola ved Donau!

Slapper av i sola ved Donau!

Siden Danmark har jeg blitt programmert til å sykle mellom 100 til 120 km. hver dag! Sier til meg selv at hver km. under 100 er en skandale, og hver km. over 120 er en for mye! Og jeg nekter å gå av sykkelen hvis 100 km. ikke er passert, og leter febrilsk etter et overnattingssted når jeg nærmer meg 120 km.! (Det ble 128 km. i dag!)

En enkel sjel trenger kun en god seng, en øl og litt snus!

En enkel sjel trenger kun en god seng, en øl og litt snus!

Jeg har funnet ut at det er mye bedre å ta inn på Gasthof enn på vandrehjem. Standarden er mye høyere, man får et eget rom og det er ofte mye hyggeligere der, og de er kun 60-70 kr. dyrere enn vandrehjem.  Får jeg en god seng, en øl og litt snus, så er jeg fornøyd! Og etter 120 km. og 6 timer på sykkelen sier jeg til meg selv;  You deserve it!

Østerrike venter i morra!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.