Det går opp – og det går ned!

Nå starter E6 – kun 200 mil til Oslo!
18. august 2009
Havari!
21. august 2009

Det går opp – og det går ned!

IMG_0138

To dager i sol og regn unnagjort, og jeg har kommet til Lyngen. Gårsdagens etappe fra Langfjordbotn til Gildetun gjestehus, på toppen av Kvænangsfjellet, sluttet med 400 meter klatring i øs pøs regnvær, og med sterk motvind nedover bakken! Jeg har trodd at jeg fremdeles er i den alderen hvor man enda ikke har begynt å snakke med seg selv! Men der tok jeg feil! Jeg ga klare meldinger til meg selv høylytt, at dette er helt frivillig og jeg snakket (høylytt) til låra mine, at de bare måtte fortsette å tråkke og de godtok det!

Men livet smilte til meg i dag da jeg våknet i et sterkt solskinn kl. 7 oppe på Kvænangsfjellet, og fikk en flying start på dagen – med 400 høydemeter ned til havet!  På tampen av dagen møtte jeg en trivelig trønder (fins det utrivelige trøndere?) på sykkel fra Lindesnes mot Nordkapp.

IMG_0141

Trygve Pløhn er doktorgradsstipendiat i spill og opplevelsesteknologi ved Høgskolen i Nord-Trøndelag. Hensikten med turen hans er å teste mobil opplevelsesteknologi ved å bruke mobil teknologi for å oppdatere sine nettsider samtidig som turen gjennomføres.  Se for mer info: http://hera2.hint.no/lindesnesnordkapp/

Fortrengelsens kunst!

IMG_0125

Ovenfor ser du en motbakke! Det er utrolig at man (jeg) aldri kan lære meg å lese et kart! Etter noen tusen mil på landeveien, bør man skjønne at det går opp og ned, i alle fall i Norge! Men – nei da, ikke for denne karen! Jeg leser kun kilometer fra A til B, og glemmer hver gang å se etter om det er noen bakker! Har det noe med at kartet er så flatt? 

Skal man sykle opp 300 meter, ned for vaske pedalene i fjæra, og så opp 400 meter med 20 kg. bagasje på sykkelen, vil det nødvendigvis ta litt tid! Ikke nok med det. Jeg har tidligere syklet fra Tromsø til Hammerfest, og har selvfølgelig glemt eller fortrengt alle motbakkene! Stort sett har jeg god hukommelse, men motbakker glemmer jeg fort. Kanskje dette er en god egenskap, hvis man har tenkt seg til Cape Town på sykkel! (Eller er man rett og slett pære dum?)

Endelig godvær i sikte!

Det har regnet på alle mine 6 dager på sykkel, men nå ser værvarslet brukbart ut. Det er meldt hele to dager med til dels varmt vær, og minimalt med regn i retning Narvik! Utrolig! Blir det sol og varmt, vil jeg prøve å sykle de 25 mila til Narvik på to dager. Kanskje det er noen bakker på strekningen, tro????

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.