Havari!

Det går opp – og det går ned!
20. august 2009
Sykkelrittet Finnsnes – Tromsø!
23. august 2009

Havari!

Å gå fra å være et gjennomført B-menneske til å prøve å være et A-menneske er ikke lett! Det er tyranni mot kroppen å stå opp før kl. 8 og jeg fungerer ikke noe særlig før etter 12! Men nå må det sykles noen meter hver dag, så jeg har lagt meg i hardtrening! Men det svikter nesten daglig!

Mitt mål er å starte på hver dagsetappe kl. 9, og da må jeg stå opp kl.7. Man skal våkne opp (10 min.), stelle seg (15 min.), spise frokost (30 min.), kle på seg mange lag sykkeltøy (25 min.), drikke mer kaffe (5 min.), pakke alt man har i sykkelsekker (15 min.), pakke all bagasje på sykkelen (15 min.) og gjøre opp for rom, hytte eller teltplass (5 min.)

Og i dag sviktet det igjen og jeg kom ikke av gårde før kl. 11! Kanskje jeg pussa tenna litt for lenge? Men været var det beste jeg har hatt på turen, med sol og varme, selv om en ganske sterk motvind prøvde å kaste meg i grøfta, og jeg gjorde 5 km/t på flat mark!

Det var mye å glede seg over – helt til bagasjebrettet knakk etter 15 km.! Jo da, aluminium er lett det, men særlig sterkt er det ikke! 50 mil og begge hovedrøra røyk rett av! Men som alle som har syklet litt i distrikts – Norge vet, er det best med et havari i arbeidstiden fra kl. 8-16, 14 på fredager! Det er også best å legge et havari til bebygd strøk, hvor det er hjelp å få – og man bør unngå for eksempel havari på Sennalandet eller Hardangervidda!

IMG_0142

I hele Norge er det små og mellomstore bedrifter som kan tre støttende til når en syklist havarerer, så også med Ecotech i Furuflaten. Ecotech holder daglig på med det populære og driftssikre forbrenningstoalettet Cindarella Classic, som brukes i over 20 000 hytter, boliger og brakker i Norden. Jeg tror faktisk at hytta til min mor og far på Geilo er utstyrt med en slik luksusdass!

Men Ecoteck innehar en bred kompetanse, som bl.a. innebærer å reparere et knekt bagasjebrett til en ulykkelig syklist! To stålrør og 6 slangeklemmer – så var bagasjebrettet sterkere enn noen gang! Tusen takk til gutta i Ecotech i Furuflaten!

IMG_0146

Campingliv!

Ettersom vær og vind har pressa med innendørs til ei seng siden starten på turen, har budsjettet blitt sterkt belastet. I dag var det mulig å få en viss balanse i regnskapet, og jeg satte opp mitt helt nye telt for første gang. (Burde kanskje ha pakka det ut tidligere?) Med over 20 grader og at det er meldt sol i morra, så tok jeg sjansen på campingliv i Nordkjosbotn! Teltet var flott, og det tok 5 min. å sette det opp!  Teltet er et superlett 2-mannstelt og heter MSR Hubba Hubba, og man kan bo i kun innertelt!  Tror jeg er skap for campingliv!

I morra gjelder det å komme lengst mulig mot Narvik, som ligger 18 mil unna!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.