Fjellandet Danmark!

Herlige Danmark!
18. september 2009
Uten øl slutter jeg å sykle!
21. september 2009

Fjellandet Danmark!

De to siste dagene har jeg tråkket med jevn fart i sydlig retning på Jylland og har gjort unna 24 mil. Løypa går i landlige omgivelser med stort sett jordbrukslandskap, traktorer og bondegårder. Jeg har lagt merke til at små tettsteder ofte heter noen som slutter på -rup, -lev eller -rum, men ligger det en husklynge på en kolle heter den noe med -høj på slutten! Er det ei bygd på toppen av lang bakke, og vi er kanskje 100 m.o.h. heter bygda noe med -bjerg! Jeg tolker det dit hen, at lengselen til å ha fjell og høydedrag, ligger dypt i det danske sinn!

Ofte går veiene rundt verdensmetropolene, slike som Ålborg og Randers, så det har vært en nokså ensom ferd på dansk landsbygd de siste dagene, og jeg lurer ofte på hvor danskene bor! Nåja, det var faktiske ikke så mange jeg møtte mellom Honningsvåg og Olderfjord, heller. Faktisk null personer!

Trafikklys for syklister!

Trafikklys for syklister!

Sykkellandet Danmark!

Danmark er et fantastisk land for syklister, og svært mye er tilrettelagt for folk på to hjul. Det er mange mil med sykkelstier parallelt med veien, og stiene går IKKE i hytt og pine, over, under og til skogs! I store kryss er det egne lys for syklister! Bilistene tar også hensyn til oss, og stopper med en gang når de ser deg komme! Kommer en bil parallelt med deg og skal til høyre foran deg, SER de deg, stopper opp og lar deg passere før de tar til høyre! Dette skjer nesten aldri i Norge!

Blå løper for syklister i kryss!

Blå løper for syklister i kryss!

God markering for syklister!

God markering for syklister!

Ligger du på en forkjørsvei, er det merket opp på asfalten for syklister i kryss, og du blir behandlet som et kjøretøy og alle stopper for deg! Med erfaring fra Oslotrafikken, er dette et paradis!

Mange vindmøller i Danmark!

Mange vindmøller i Danmark!

Jeg mener jeg har sett vindmøller over alt i Danmark de siste 20 åra, og kan ikke komme på at jeg har sett en eneste en i Norge! Nå har jeg syklet Norge på kryss og tvers de siste 13 åra, men ikke en vindmølle har blitt observert! Nå kan det ha seg at de er gjemt bort på den aller ytterste nakne ø, eller at man holder på med planlegging eller en langvarig diskusjon om lokalisering! Nå lurer jeg på om Norge har vindmøller i det hele tatt!

Nå må Ringnes komme på banen!

Nå må Ringnes komme på banen!

Er du tørst og har svært lyst på en kald øl etter dagens økt, er det bare å stoppe opp på en bensinstasjon, selv på en søndag! Er du over 16 år kan du kjøpe røyk, vin og øl! Dette må være et drømmeland for FrP! Unge alkoholikere og en sterk økning av fulle bilister! Er det noe mer vi ønsker!

Som vi ser på bildet over, oppfordrer Carlsberg alle danske fans å ta seg en eller flere øl, før de danske fotballkampene. Det spørs om det hjelper, når Danmark møter Sverige i et skjebneoppgjør i VM-kvalifiseringen 10. oktober?

En hel dag gjenstår i Danmark og jeg skal prøve å sykle til Aabenraa i morra. Krysser grensa til Tyskland på tirsdag. Gleder meg!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.