Godværet kom til slutt!

Laksefisket er slutt!
1. september 2009
Trygves Residens – høy standard!
4. september 2009

Godværet kom til slutt!

Våknet igjen til kraftig regnvær i Grong! Ville dette aldri ta slutt? Jeg lurte på hvordan det er mulig å holde seg tørr i et slikt regnvær! Etter en god frokost gikk jeg til en Jeger og Fiske butikk og spurte om de hadde et regntelt! Eller et slikt stort stykke regnplagg man har på seg når man går i dårlig vær i fjellet. Joda, det hadde de, og et nytt regnplagg ble kjøpt inn.

De tre første mila til Snåsavatnet føltes som en lang motbakke, og det plaska ned hele tiden! Ved ankomst Snåsakroa var jeg gjennomvåt og mitt nye regntøy hadde hjulpet lite! Alle klær, fra innerst til ytterst, ble byttet og lunsj inntatt. Så skjer miraklet! Sola titter frem, og jeg ser et uvanlig syn – blå himmel!

P9020472

Solskinn over Snåsavatnet!

På Snåsakroa spurte jeg to karer som satt der om det var mange bakker de neste 5 mila mot Steinkjer. De mente det var noe oppover i starten, og så var det flatt resten. Ok, og jeg satte i gang. Min forundring var stor da den ene bakken avløste den andre! Det gikk 50 til 100 meter opp, og så ned igjen. Slik forsatte det stort sett frem til Steinskjer! Til trøst så regnet det ikke lenger, og dagsformen var god. De to karene på kroa tror jeg aldri har sittet på en sykkel! Og jeg skal aldri spørre bilister om profilen på dagens etappe!

Ved Steinkjer rakk jeg en kopp kaffe hos en studievenninne, som jeg sist hadde sett i Sogndal i 1984! Hyggelig! Og så bar det videre mot Levanger og overnatting hos Trygve Pløhn, mannen som i sommer syklet fra Lindesnes til Nordkapp, med et multimedia opplegg på tilhengeren! Her ble jeg tatt i mot med øl, en god varm dusj og en deilig middag. Slikt skulle det vært hver dag!

Det ble en lang dag og jeg er nå 12 mil nærmere Cape Town!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.