Hurra – Middelhavet nådd!

Slovenia og Kroatia!
10. oktober 2009
Dag 60 – 5000 km passert!
14. oktober 2009

Hurra – Middelhavet nådd!

Endelig ved Middelhavet etter 58 dager!

Endelig ved Middelhavet etter 58 dager!

Helt siden starten fra Nordkapp 15. august har jeg sett frem til å nå Middelhavet! Vet ikke helt hvorfor akkurat det føles svært tilfredsstillende, men det har kanskje noe med havet, klima og topografien å gjøre.  Jeg har syklet gjennom jordbrukslandskap i 6 land, og fått sett svært mange bondegårder, traktorer, fjøs, husdyr og åkre! Noen hundre mil har vært i et svært flatt terreng. Så endringen med en del klatring i bratte bakker, selv om det tar på, har vært fint. Men det holder med litt klatring i bakker!  Og da mener jeg litt!!

Thomas spratt opp kl. 6 i dag, da han hadde som mål å sykle inn til Rijeka, for så å krysse Istra halvøya over til Umag! Det var en drøy plan, da han måtte 700 meter ned til Rijeka, og så opp igjen 800 meter på den andre siden, og hele distansen er på 150 km. Det tikket inn en melding nå at han kom frem etter 12 timers hardt arbeid på sykkelen, med 2000 høydemeter og en punktering!

Herlig å sykle langs kysten i Kroatia!

Herlig å sykle langs kysten i Kroatia!

Jeg kunne sove litt lengre i dag, da jeg skulle sykle en helt annen vei, sydover mot Split og Dubrovnik. Det virket fristende å sykle ut på øya Krk, for så hoppe fra Krk til Rab og så videre til Pag. Men jeg sjekket på nettet at det ikke gikk båt fra Rab til Pag, så den planen ble droppet.

På tide å bytte motiv? Nok bilder av sykkelen nå!

På tide å bytte motiv? Nok bilder av sykkelen nå!

Men før jeg kom til Middelhavet måtte jeg selvfølgelig sykle et par timer i fjellheimen i Kroatia. Da jeg var svært ivrig etter å se Middelhavet, føltes det som å sykle opp til Middelhavet! Men til slutt kunne jeg se ned til Middelhavet, da jeg kom frem på et høydedrag som går langs hele kysten. Ned til havet var det svært bratt og min fartsrekord hadde røket om ikke veiene var så svingete!

Tettstedet Senj ved Kroatiakysten. Sommersesongen er over!

Tettstedet Senj ved Kroatiakysten. Sommersesongen er over!

Været var strålende, med blå himmel og hav! Jeg kunne kjenne at sola varmet og det var en drøm å sykle langs Middelhavet. Den opprinnelige planen for dagen var å sykle til ferjeleie Prizna, for så å ta ferga over til Pag. Men det ble i drøyeste laget, da det var 90 km. til kystbyen Senj, og mer enn 50 km. igjen til Pag.

Skal bli godt med en hviledag i Senj i morra!

Skal bli godt med en hviledag i Senj i morra!

Jeg hadde tenkt å legge inn en hviledag i byen Zadar. Men jeg har sett på værmeldingen på yr.no og funnet ut at det vil bøtte ned i morra, da det er meldt over 45 mm med nedbør! Høres mye ut det!  Så høyst sannsynlig tar jeg ut en hviledag i Senj og slapper av ved havet! Det kryr av overnattingsmuligheter langs hele kystenstripen, men sommersesongen er over og de fleste steden er stengt for sommeren. Jeg lurer på om det er kaldt i vannet? Kanskje et bad i regnvær kan friste i morra?

Har nordlendingene funnet sitt ferieparadis i Kroatia?

Har nordlendingene funnet sitt ferieparadis i Kroatia?

Her kan vi se at nordlendingene har slått seg ned på sydligere breddegrader og skapt seg en ny kommune! Lenge leve Senja!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.