Hviledag i Graz!

K.E. over Alpene dro!
7. oktober 2009
Slovenia og Kroatia!
10. oktober 2009

Hviledag i Graz!

Tirsdag morgen spratt jeg opp kl. 06.30 og følte meg plutselig som et A-menneske! Nå skulle det sykles! Jeg hadde gjort en avtale med min venn Thomas i Graz at vi skulle møtes i byen Frohnleiten kl.16. Til byen var det 110 km., så det var ingen tid å miste! Etter en rask frokost og pakking av bagger, satt jeg på sykkelsetet før kl. 8! Ny rekord! Det ble en frisk start på dagen, da veien gikk 250 høydemetere opp til Schoberpass på 849 m.o.h., før den gikk jevnt nedover igjen. Jeg liker veier som går slakt nedover, slik at man ikke mister alle høydemetere med en gang!

Etter god sykling nådde jeg byen St. Michael etter 60 km. på 3 timer, og tok en velfortjent lunsjpause. Følte jeg hadde god kontroll på tiden, og slakket litt av på tempoet, og tok en ny matpause i Bruck. Derfra og sydover mot Frohnleiten fant jeg en fin sykkelsti langs eleven Mur. Jeg ankommer Frohnleiten kl. 15.15 og møtte Thomas på torget.

Ølen i Graz smakte ekstra godt!

Ølen i Graz smakte ekstra godt!

Alltid hyggelig når langdistanse syklister møtes igjen! Han loste meg trygt frem til Graz, og vel fremme var jeg sliten etter 10 timer langs veien og 146 km. på sykkelsetet. Og en øl i Graz hadde jeg sett frem til!

Turist i Graz!
Godt å være turist for en dag!

Godt å være turist for en dag!

Godt å få hvilt legger og lår, og få spasert rolig rundt i byen Graz som en vanlig turist! Her i byen er det full sommer med temperatur opp mot 25 grader! I sentrum er det mange uterestauranter og mange går rundt i shorts!

Festningen Slussberg ligger over byen Graz!

Festningen Slussberg ligger over byen Graz!

Byen Graz har et høydedrag hvor et klokketårn på Slussberg festning er et kjent landemerke.

Klokketårnet på toppen!

Klokketårnet på toppen!

Thomas og meg i Graz!

Thomas og meg i Graz!

Utsikten over Graz!

Utsikten over Graz!

Etter en fin spasertur opp bakkene til festningen Slussberg, kan man nyte utsikten over hele byen i alle retninger.

Alle festningsverk må ha kanoner!

Alle festningsverk må ha kanoner!

Her er reiseruta mi!

Her er reiseruta mi!

På toppen var det satt opp flere skilt som viste retningen og lengden til ulike byer i verden. Jeg skal visst innom noen av disse på min videre ferd mot Kairo!

Thomas, som den ivrige syklisten han er, har tenkt å slå følge med meg de neste tre dagene ned til Rijeka i Kroatia. Han er godt kjent i dette området, og det skal bli veldig hyggelig å sykle sammen med noen de neste dagene! Ikke alltid like gøy å sykle alene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.