Takker Norske Vandrehjem

Valgvake i Tønsberg!
14. september 2009
250 mil passert!
16. september 2009

Takker Norske Vandrehjem

Margrethe ved Tønsberg Vandrehjem

Margrethe ved Tønsberg Vandrehjem

Min siste overnatting på vandrehjem i Norge foregikk på Tønsberg Vandrehjem, hvor jeg ble tatt godt vare på! På min ferd i Norge har jeg overnattet 6 netter på vandrehjem, og jeg vil takke for fine opphold og at de har sponset mine overnattinger!  Norske Vandrehjem er et godt alternativ til hotell, med lave priser og en fin atmosfære. Noen vandrehjem holder faktisk hotellstandard.

Ved hvalfangermonumentet i Sandefjord

Ved hvalfangermonumentet i Sandefjord

Sommeren hadde kommet tilbake, med en strålende sol fra en skyfri himmel, og ingen vind! Første del av dagens etappe gikk til hvalfangerne i Sandefjord, som sikkert slikket sine sår etter valgnatta! Dette er som kjent en meget blå by! Etter en kaffe latte og litt mat gikk ferden videre til Larvik, før jeg svingte av mot Stavern og Helgeroa. Jeg tok av mot Tvedalen og man kommer til stigningen ved Landgangen.

Klatring ved Landgangen!

Klatring ved Landgangen!

De som er litt oppe i alderen husker kanskje denne stigningen på sin ferd mot Sørlandet? Før den store brua ble bygget gikk all trafikk her, og det var ofte store køer i sommerferien. Jeg husker godt fra min barndom denne svingen på 360 grader, hvor veien går over seg selv! Tenk seg at all tungtransport gikk opp og ned denne veien! Godt vi ikke hadde FrP da!

Reparasjon ved Porsgrunn sykkelverksted

Reparasjon ved Porsgrunn sykkelverksted

Av en eller annen grunn hadde min sykkel begynt å hoste og måtte til sykkellege. Girene hadde blitt litt vanskelige, og kassetten og kjede var blitt slitt allerede. Jeg svingete innom Porsgrunn sykkelverksted og fikk byttet disse delene, og fikk justert litt her og der. Nå er sykkelen helt frisk og jeg håper den holder seg slik til Kairo!

Etter en lang dag kom jeg frem til min søster Mette i Stathelle og fikk en deilig middag, øl, vin og en god seng. Tror jeg brukte 30 sekunder på å sovne! Det optimale hadde vært og hatt slekt og venner i hele Norge, da man får en varm mottakelse når man stikker innom!

Ferden går nå videre mot Sørlandet og værutsiktene ser brukbare ut!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.