Tanker fra Mo i Rana!

Narvik – Mo i Rana, 420 km.
28. august 2009
Lavvorock i Mo i Rana!
30. august 2009

Tanker fra Mo i Rana!

Etter 2 uker på farta fra Nordkapp har det vært godt å ta den andre hviledagen i Mo i Rana.

Under sykling av 124 mil på 14 dager, har jeg fått litt erfaring og undrer en del på hva jeg har lagt ut på! Jeg fikk noe dårlig kaldt vær i Finnmark, med en del regn, som senka farta!  Min plan var å sykle 11-12 mil om dagen, men det har blitt for hardt, da jeg har oppdaget at det er mange bakker i dette landet! Jeg har erfart at etapper på 8 til 10 mil om dagen er passe, så lenge man må ha med seg all bagasje på sykkelen.  På turen gjennom Afrika vil selskapet Tour d’Afrique frakte all bagasje, og der vil etappene være på 125 km. om dagen.

I min plan hadde jeg lagt inn at jeg skulle få medvind fra Nordkapp til Oslo! Men dessverre har jeg nesten bare hatt motvind.  I motbakkene har jeg hatt god tid til å tenke over hva jeg har med meg på sykkelen. Nå har jeg nøye gått gjennom bagasjen og tatt bort alt unødvendig utstyr og sendt hjem 7 kg. via Posten. Et annet forhold er balansen mellom kraftutfoldelsen det er å sykle såpass mye og hviletid. Min erfaring fra min sykkeltur fra Istanbul til Beijing i fjor, var at vi tok en hviledag etter 5-6 dager på sykkelen. Det var en grei praksis, så jeg tror jeg skal innføre en hviledag etter 50-60 mil sykling. Så neste hviledag må jeg vel ta i sykkelsportens Mekka, Trondheim

IMG_0169

Variert kosthold!

Noen tenker mye på kosthold, det gjør ikke jeg! Når jeg forbrenner noen tusen kalorier hver dag, kan jeg spise og drikke akkurat hva jeg vil. I løpet av ferden gjennom Norge har jeg tenkt å prøve ut alt av lapskaus, kjøttboller, trøndersodd, joikakaker og alt solgt på boks! Men jeg prøver å variere noe, med bananer, rosiner, sjokolade, nøtter og litervis med vann. Det er faktisk utrolig hvor glad man kan bli i vann! Men kostholdet langs landeveien kan bli litt ensformig med mye brødmat, men jeg prøver å hive innpå en noe sunnere middag, enn bare pølser eller burgere.

Andre ivrige syklister!

Hvis noen synes jeg er rar eller gal, så trykk deg inn på Lenker, som jeg nettopp har oppdatert. Der vil dere finne mange ivrige syklister, som er på vei på kryss og tvers av verden! Den ivrigste er Daisuke fra Japan, som jeg traff i Turkmenistan i fjor. Han har syklet 150 000 km og har holdt på i 11 år!

IMG_0174

Slutte med snus!

Etter 30 års kraftig misbruk av snus, sier min underbevissthet meg at snussalget tar slutt i Danmark! Derfor prøver jeg å psyke meg opp, og har gradvis begynt å trappe ned på forbruket. Dette blir hardt – men formen vil vel bli enda bedre!!

Setter meg på sykkelen igjen i morra og Mosjøen er målet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.