Ferdig med Norge!

250 mil passert!
16. september 2009
Herlige Danmark!
18. september 2009

Ferdig med Norge!

Er du på farta mot Sørlandet på E18 og begynner å bli trøtt! Ta inn på Englegaard ved Tvedestrand og du vil ikke angre! Jeg overnattet også der i 2003, sammen med min søster, svoger og niese, på sykkeltur mot Stavanger, men da het stedet Nes Pension. Mye har skjedd siden og Englegaard har blitt et gjestehus utenom det vanlige. Etter mange års oppussing har Englegaard blitt et meget stilfullt overnattings- og serveringssted. Og med himmelske opplevelser på menyen, blant skjeve vegger og knirkete tregulv håper de at du som gjest kan finne ro, fred, fryd og glede! Det kryr av levende lys, ekte smil og dedikerte medarbeidere som gleder seg til at akkurat du kommer på besøk.

Sjefsengel Celine Thommesen har pusset opp Englegaard!

Sjefsengel Celine Thommesen har pusset opp Englegaard!

Da sjefsengelen Celine Thommesen hørte om mine sykkelplaner mot Cape Town, syntes hun at dette var så fascinerende at hun ga meg gratis overnatting med frokost! Takker så meget for dette! Slike skulle det vært flere av! Se hvilken formidabel jobb hun har gjort på:

 http://www.englegaard.no/

Hun gjorde også et intervju med meg, som ligger på sjefsengelens blogg!

http://sjefsengel.blogg.no/

Det vakre Sørlandet!

Det vakre Sørlandet!

Er det en sykkeltur jeg vil anbefale til de som har en ukes sommerferie til overs, må det bli fra Kragerø til Kristiansand. Her er det mange små veier å sykle på, og det er også mulig for litt større barn (10 år og oppover?) å bli med på turen. Dagsetapper på 3-5 mil er overkommelig for de fleste, og det er mange bademuligheter underveis. Sykkelruta er godt merket og er det flott sommervær, vil dette være en fin sykkelopplevelse for de som har interessen. Det finnes også mange overnattingssteder langs ruta fra camping til hytter og hoteller.

Synd det går mot vinter!

Synd det går mot vinter!

På dagens ferd passerte jeg Arendal, Grimstad og Lillesand, før jeg rullet inn til Kristiansand, da mørket begynte å komme. Fra Grimstad og ned var det fint å sykle på gamle E18, da det har kommet en helt ny motorvei som de aller fleste benytter. Jeg har bestemt meg for å droppe og dra ut til Lindesnes, da jeg har forstått at tiden er knapp til å rekke Kairo innen 25. november! Jeg har brukt 34 dager fra Nordkapp og har syklet 265 mil. I denne perioden har jeg hatt 6 hviledager, 4 i Oslo.

Fra i morra skal jeg legge inn en ny døgnrytme! Tidlig opp og komme i gang med dagens etappe innen klokka 9, er mitt nye mål. Jo lengre syd jeg kommer, jo tidligere blir det mørkt. Derfor vil jeg prøve å være ferdig med tråkkinga innen klokka 17, så jeg rekker å finne et overnattingssted eller slå opp teltet, før det bli for mørkt.

Jeg får en flying start i morra, da båten fra Kristiansand til Hirtshals går klokka 08.00!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.