Første VM-kamp på 20 år!

Liker bavianer VM i fotball?
17. juni 2010
Vinn eller forsvinn!
27. juni 2010

Første VM-kamp på 20 år!

Etter 110 mil med bil til Knysna tur/retur og en jakt på bavianer, er jeg nå tilbake til Cape Town. Ser ut som Knysna og flere steder i Norge har hatt dårlig vær med mye regn og en kald værtype! Men torsdag kom sola tilbake og jeg la i vei mot Cape Town. Min venninne tipset meg om å kjøre N62, som går i innlandet mellom høye fjell med snø på toppene! Fra starten var det en stigning fra havet opp til over 1000 m.o.h. Litt kjedelig å kjøre alene hele tiden, så jeg stoppet og tok på en dame som sto og haiket. Hun hadde litt flaks da hun skulle til Cape Town og det var 40 mil dit. Hun ville prøve å få seg en jobb i Cape Town, som fremdeles ikke er lett, især ikke for svarte eller fargede personer!

Vinter i Sør-Afrika og snø på fjelltoppene!

Vinter i Sør-Afrika og snø på fjelltoppene! !

Fredag 18. juni var jeg klar for min første VM-kamp på 20 år på Green Point Stadion i Cape Town. Den forrige VM-kamp jeg så var kvartfinalen i VM -90, mellom Argentina og Jugoslavia, som Argentina vant 3-2 på straffekonk. etter 0-0 til fulltid. Mener å huske at Maradona brant en straffe under kampen! Jeg hadde en billett til kampen Slovenia mot Algerie 13. juni, men kampen ble spilt i Polokwane, 175 mil fra Cape Town. Jeg orket ikke å kjøre bil eller fly dit, og kampen var ikke spesielt interessant for meg. Slovenia vant 1-0, etter en keepertabbe, og leder nå gruppe C med 4 poeng etter 2-2 mot USA.

Jeg er klar for min første VM-kamp på 20 år!

Jeg er klar for min første VM-kamp på 20 år!

Stadion i Cape Town er helt ny og er et flott skue, især om kveld da den lyser opp området hvor den ligger. Det var svært mange politifolk og vakter som passet på tilskuerne, og vi måtte alle passere metalldetektorer for å komme inn. Stadion har mange fasiliteter, hvor de to viktigste selvfølgelig var ølsalg og gode toalettforhold! Kampen var mellom England og Algerie og gikk på kvelden, kl. 20.30. Jeg gledet meg og hadde en stor forventlig om å se England rundspille Algerie!  Jeg hadde fått en plass i en sving ca. 40-50 meter opp fra et cornerflagg, og hadde en flott utsikt. Der jeg satt var det flest supportere til Algerie, men totalt på stadion var det flest engelske supportere!

Mange fasiliteter på stadion - her den viktigste!

Mange fasiliteter på stadion - her den viktigste!

Nå fulgte vel alle fotballinteressert i Norge kampen på tv, og så et meget tafatt engelsk landslag, hvor knapt en spiller satte preg på kampen, og kampen endte 0-0! Kampen vil ikke gå over i historien, men det er noe spesielt å være tilstede på en stadion under en VM-kamp, sammen med 64100 andre tilskuere. I seg selv har jo alle kamper i VM en spenning og en nerve, så lenge ett eller begge lag kan gå videre til neste runde.

Nasjonalsangene spilles og England og Algerie er klare for kamp!

Nasjonalsangene spilles og England og Algerie er klare for kamp!

På mandag fly jeg til Johannesburg, og tar buss videre til Pretoria, som ligger 6 mil unna. Jeg skal se Algerie mot USA onsdag 23. juni. USA går videre med seier, mens Algerie kan gå videre med seier. Det kommer an på hvordan kampen England – Slovenia går. Taper Slovenia med mer enn 2 mål, går Algerie videre med seier. Med et seirende lag i kampen Algerie – USA, må England vinne for å gå videre.

0-0 mot England ble feiret som en seier av fans fra Algerie!

0-0 mot England ble feiret som en seier av fans fra Algerie!

Det skal bli spennende å se hva Danmark klarer å prestere mot Kamerun i kveld. Jeg vil gå ut og finne meg en pub med storskjerm. Begge lag trenger sårt poeng, da begge tapte sin første kamp!

PS. Jeg har blitt korrigert av Arve, en venn fra Trondheim. I et innlegg på bloggen min 10. juni skrev jeg at 15 av 16 VM-finalister deltar i VM 2010. Bare vås! Det var noe jeg hadde lest i ei blekke, og er bare tull. Hadde jeg tenkt meg litt om hadde til og med jeg forstått at det var noe muffens her, da jeg vet godt at både Sverige, Ungarn og Tsjekkoslovakia har spilt VM-finale, og deltar ikke i dette VM. Forøvrig har kun 11 land vært i en eller flere VM-finaler. Arve bør man høre på, da han har en dr. grad i sosiologi, hvor temaet selvfølgelig var fotball!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.