Uten øl slutter jeg å sykle!

Fjellandet Danmark!
20. september 2009
300 mil passert – hva med litt medvind?
24. september 2009

Uten øl slutter jeg å sykle!

Som dreven syklist på E6, har jeg fra Hirtshals og sydover valgt å ligge på riksveier eller sykkelstier knyttet til disse, som går stort sett rett frem, noenlunde parallelt med motorveiene (nr. 190, 507, 180, 170). I lengden er det noe kjedelig da de går utenom de fleste tettstedene og rundt alle byene. I dag bestemte jeg meg for å ta av og sykle gjennom byene Vejle, Kolding og Haderslev. Selvfølgelig noe mer spennende og man ser folk! Og det er mye enklere å sykle 12 mil om dagen i Danmark enn i Norge, hvis noen lurte på det!

På landsbygda i Danmark!

På landsbygda i Danmark!

Mellom Vejle og Kolding, ca. 20 km., tok jeg av fra riksveien, og prøvde å tråkle meg frem mellom småveier på landsbygda. Det er flotte sykkelforhold på godt asfalterte småveier, som går fra fjøs til fjøs! Et problem er at det kryr av småveier og det er et veikryss for hver andre km. Er man litt sliten i hue, er det et reelt problem at jeg sykler mot syd, mens alle kart må leses ”den andre veien”, slik at man hele tiden må tenke speilvendt!  Høyre er venstre og venstre er høyre!

Juletrær snart til salgs - i Norge!

Juletrær snart til salgs - i Norge!

Merket fort at sykling på småveier på landsbygda og gjennomfarten inn til byene tok mye lengre tid enn å ligge på riksveiene, så dette må det bli en slutt på! Ellers rekker jeg ikke frem til Kairo innen romjula!

Dette kan friste etter kun 7-8 mil!

Dette kan friste etter kun 7-8 mil!

I Norge hadde jeg lagd meg en plan for alle dagsetappene, som selvfølgelig må brytes hvis man er for kald og våt, eller det dukker opp et fjell man hadde glemt! Jeg har prøvd å lage noe tilsvarende fortløpende for de neste 3 – 4 dagene, og har holdt ruta gjennom Danmark. Det er fort gjort å bli mektig lei av sykling og falle for fristelsen etter kun 7-8 mil, når man ser slike skilt!

Telt eller vandrehjem? Enkelt valg - vandrehjem i natt også!

Telt eller vandrehjem? Enkelt valg - vandrehjem i natt også!

Jeg har foreløpig basert mine overnattinger på danske vandrehjem, og er svært fornøyd med det. Det er mulig å benytte seg av telt, men det er ikke så fristende enda. Når man kommer frem i 18-19 tiden på kvelden, er man sliten og ofte gjennomsvett, og det er 5-6 grader om natta. Man har alltid en del plagg som MÅ tørkes, og det er fint å få en forbindelse til nettet, så jeg får lirt av meg noen ord! Det er også svært deilig å spise en god frokost før man fyker videre.

En annen ting er at jeg har med meg teknisk utstyr til en verdi av ca. 40.000 kroner, og man kan bli litt stressa av å måtte passe på dette hele tiden. Nåvel, Danmark er vel et ganske trygt land og med mine fordommer lurer på hvordan det er i Albania?

Øl og snus - det er livet!

Øl og snus - det er livet!

Med min svake karakter tok jeg med meg en rull (10 bokser) snus fra danskebåten! Dette vil vel holde i ca. en måned, og da er det slutt! Jeg gleder meg ikke!

Uten øl i verden hadde jeg sluttet å sykle! Det aller beste etter en sykkeløkt på 10 – 12 mil er en kald øl og en varm dusj! Dette er alle syklister i hele verden enige om!

Zu Morgen ich werde die Grenze auf Deutschland vorbeifahren! Auf Wiedersehen!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.