VM i fotball 2010

Hurra! 1 dag til VM starter!
10. juni 2010
Liker bavianer VM i fotball?
17. juni 2010

VM i fotball 2010

Her kommer litt historie, for spesielt interesserte, om meg og VM i fotball! Da Sør-Afrika ble tildelt VM i 2004, syntes jeg det var bra. Jeg er glad i å reise og VM utenfor Europa kan bli spennende reisemål. Og med min interesse for ekstra lange sykkelturer, begynte en drøm å formes i mitt hode. Hva med å sykle dit?

Her fra storskjermen i Cape Town før åpningskampen!

Her fra storskjermen i Cape Town før åpningskampen!

Sommeren 2009, ett år før VM skulle spilles, tenkte jeg det var på tide å se hva FIFA hadde å tilby av VM-billetter. Men jeg hadde tydeligvis sovet i timen! VM-billettene hadde blitt lagt ut for salg allerede i februar 2009! Jeg så til min store forbauselse at det var umulig å få kjøpe billetter til alle de gode lagene, da de var fjernet for salg! Og da snakker vi om de 20 beste landene i verden! Salget var lagt opp slik at hvis det laget du kjøpte billetter til ikke kom til VM, fikk du pengene igjen minus et lite gebyr! Men ingen billetter! Så her gjaldt det å kjøpe billetter på et land som ville komme til VM! Men da de beste landene var fjernet fra salgslista, og røkla var igjen (bl.a. Norge!) , var det bare å sette seg ned og analysere alle VM-kvalifiseringspuljene i verden! T.o.m. ganske sikre kort som USA og Mexico i den enkle Nord-Amerika kval-gruppa, var fjernet fra lista! 

Nå hadde det seg slik at det var igjen 3-4 kvalifiseringskamper i alle gruppene, som skulle spilles høsten 2009. Etter mange timers analyse av alle grupper i verden falt mitt valg til slutt på Algerie! De lå godt an i gruppa si, som besto av Egypt, Zambia og Rwanda. På dette tidspunktet hadde Algerie igjen å møte Zambia og Rwanda på hjemmebane, og Egypt skulle spille mot disse landene på bortebane. Algerie ledet gruppa med 3 poeng etter at de hadde slått Egypt hjemme. Nøkkelkampen ville bli Egypt – Algerie, hvor Algerie kunne tape med en del mål, i følge min analyse, og likevel gå videre!

Vuvuzelaen er på plass og medfører et øredøvende spetakkel!

Vuvuzelaen er på plass og medfører et øredøvende spetakkel!

Da kampen ble spilt var jeg kommet til Eilat i Israel på min sykkeltur mot Sør-Afrika og VM i fotball! Jeg så ikke kampen på tv, da israelsk tv sikkert boikottet kampen! Derfor fulgte jeg kamputviklingen på min laptop, som har vært med meg hele veien fra Nordkapp til Cape Town. Egypt gikk tidlig opp i ledelsen, men 1-0 sto seg lenge, svært lenge! Egypt fikk det etterlengtede siste målet i det 95. minuttet! Da banna jeg høyt! Med 2-0 kom Egypt og Algerie helt likt i sin gruppe med 9-4 og 13 poeng, så en ekstra kamp på nøytral grunn måtte arrangeres! Kampen ble spilt i Khartoum, hovedstaden i Sudan. På det tidspunktet hadde jeg kommet til Sharm el-Sheik på min sykkeltur, og alle egyptere hadde funnet fram flagget, trommene og malt seg i ansiktet, og var klare for å kvalifisere seg til VM! Men den gang ei! Sudan scoret et flott mål og vant 1-0, og var således klare for sitt andre VM. Nå er jeg ikke noe spesielt interessert i algerisk fotball, men hva gjør man ikke for å få tak i VM-billetter? Jeg kunne også ha bomma stygg og kjøpt billetter på land, som ikke klarte å kvalifisere seg til VM! Jeg tenker da bl.a. på Tyrkia, Tsjekkia, Kroatia og Russland, som jeg tror fremdeles var på salgslista!

Algerie VM-historie skriver seg fra VM i – 82, hvor de startert med å slå finalisten, Vest-Tyskland 2-1! Etter å ha slått Chile 3-2, ble de utsatt for VM historiens største komplott! Den siste kampen i gruppa var mellom Vest-Tyskland og Østerrike, og hvor lagene kunne spille på resultatet mellom Algerie – Chile (3-2), som var ferdigspilt! Vest-Tyskland tok tidlig ledelsen, og begge lag var fornøyd med det, og sluttet å spille fotball, da begge ville gå videre med 1-0 til Vest-Tyskland. Når man slår en corner tilbake til egen keeper, begynner det å se litt latterlig ut! Etter denne fadesen fra FIFA sin side, har de to siste kampene i puljespillet gått samtidig, så dette ikke skal gjenta seg!

Godt å være på plass til VM etter å ha syklet et par meter!

Godt å være på plass til VM etter å ha syklet et par meter!

Jeg har kjøpt ei pakke med billetter, som heter ”Fixed Team Specific Ticket-7”, som innebærer at jeg har billetter til Algeries tre innledende gruppespillskamper mot England, USA og Slovenia. Går Algerie videre i gruppa må jeg følge de videre til 8/1-dels finale, og så videre helt til de taper! Nå har jeg ikke noe tro på at de går videre, og da har jeg forstått at jeg skal følge vinneren i gruppa videre, som jeg tror blir England. Jeg vil således følge vinner, vinner, vinner i sluttspillet fram t.o.m. finalen! Regner med at jeg således vil få se noen gode VM-kamper, og få med meg min andre VM-finale!

Senere i kveld får vi se om England klarer å hamle opp med USA, eller at ”skandalen” fra VM i 1950 skal gjenta seg, da England i sitt første VM tapte 1-0 mot et amerikansk amatørlag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.